Synpunkter

Personlig assistans Mälardalen

Lämna synpukt eller klagomål

Vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR, här kan du läsa mer om vad det innebär: dataskyddspolicy

Personlig assistans Mälardalen

Om KMK Omsorg

Personlig assistans Mälardalen

KMK Omsorg är ett företag som varit verksamma inom social omsorg sen 2013. Vi har vårt säte i Uppsala men tar emot uppdrag från hela Stockholms- och Uppsalaområdet, samt andra delar av landet. Hör av dig så bokar vi ett möte! 

Vi strävar efter att ge dig en så trygg tillvaro som möjligt! Därför erbjuder vi personliga lösningar som utgår ifrån dig och dina behov. Du är vår utgångspunkt och vi erbjuder en trygg tillvaro för både dig och din assistent.

Personlig assistans Mälardalen

Varför ska du välja KMK Omsorg?

Personlig assistans Mälardalen

Hos oss på KMK Omsorg finns inga standardlösningar för personlig assistans. Vi vill ge dig trygghet i vardagen och utformar därför den personliga assistansen efter dina önskemål och behov. 

Vi hjälper dig oavsett om du ska ansöka om personlig assistans för första gången eller om du inte är nöjd med din nuvarande assistans och funderar på att byta till oss från annan assistansanordnare.

  • Du är delaktig och utformar din egen assistans.
  • Dina assistenter får kompetensutveckling och bra villkor.
  • Du kan önska en assistent som talar ditt modersmål.
  • Vi prioriterar DIN trygghet.


Lättläst:
Vi utformar den personliga assistansen efter dig, dina behov och önskemål. Du ska känna dig trygg med din assistent och få den assistans du behöver. Om du ansöker om personlig assistans för första gången eller om du vill byta till KMK Omsorg så hjälper vi dig med allt.

Personlig Assistans i Mälardalen

Personlig assistans Mälardalen

År 2023 kom med ett jättelyftet för personlig assistans!

De viktigaste förändringarna i propositionen Stärkt rätt till personlig assistans är:

  • Ett nytt schablonavdrag för föräldraansvar. (Läs även: Föräldraavdrag ger kraftig ökning av assistans för barn)
  • Nytt grundläggande behov: Förebyggande stöd som en person på grund av en psykisk funktionsnedsättning behöver för att förebygga att hen fysiskt skadar sig själv, någon annan eller egendom.
  • Kvalificerade aktiverings- och motiveringsinsatser som en person på grund av en psykisk funktionsnedsättning behöver ska också räknas in i de grundläggande behoven

Personlig assistans i Mälardalen