Anhörig som assistent

Kan jag jobba som assistent åt anhörig

Anhörig som assistent

Är du förälder eller anhörig till ett barn eller en vuxen med assistansbehov kan du själv välja att arbeta som personlig assistent. Du anställs då av KMK Omsorg och vi erbjuder dig samma anställningstrygghet som våra andra assistenter. Du väljer då själv hur mycket du vill arbeta, inom ramen för arbetstidslagen, och om ni även vill ha andra utomstående assistenter.

Anhörig som assistent

Lättläst

Hos oss på KMK Omsorg finns inga standardlösningar. Vi vill ge dig trygghet i vardagen och utformar därför assistansen efter dina önskemål och behov. Vi hjälper dig oavsett om du ska ansöka om assistans för första gången eller om du inte är nöjd med din nuvarande assistans och funderar på att byta till oss från annan assistansanordnare.

Anhörig som assistent

År 2023 kom med ett jättelyftet för personlig assistans!

De viktigaste förändringarna i propositionen Stärkt rätt till personlig assistans är:

  • Ett nytt schablonavdrag för föräldraansvar. (Läs även: Föräldraavdrag ger kraftig ökning av assistans för barn)
  • Nytt grundläggande behov: Förebyggande stöd som en person på grund av en psykisk funktionsnedsättning behöver för att förebygga att hen fysiskt skadar sig själv, någon annan eller egendom.
  • Kvalificerade aktiverings- och motiveringsinsatser som en person på grund av en psykisk funktionsnedsättning behöver ska också räknas in i de grundläggande behoven

Bli kund hos KMK Omsorg

Som kund hos KMK Omsorg får du hjälp med det du behöver. Det kan vara allt från rekrytering och administration till juridiskt stöd. Vi finns här för att underlätta din vardag.